FAQ

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL –
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS – FAQ

Hvad er forskellen på Danske Orkesterdirigenter og Dirigent Instituttet?

Danske Orkesterdirigenter (DO) er en forening, der siden 2000 har varetaget orkesterdirigenters interesser (dog ikke som fagforening), og Dirigent Instituttet er DOs kursusafdeling.

Hvor kan jeg læse mere om foreningen Danske Orkesterdirigenter?

Foreningen har egen hjemmeside på www.danskeorkesterdirigenter.dk

Er der nogle krav til, hvor hurtigt jeg tager de forskellige kurser?

Nej, de såkaldte niveauer er at betragte som moduler, der kan tages et efter et. Man får en anbefaling ved afslutningen af hvert kursus om, hvilket kursus der er bedst næste gang. På den måde kan man bygge sig selv op i eget tempo.

Kan man tage et kursus flere gange, hvis man vil være rigtig god til fx det slagtekniske?

Helt bestemt. Det er en god ide. Også hvis man har dirigeret i mange år. Det kører måske, men der kan komme mange unoder over tid. Det ser vi jævnligt. Vi går også til tandlægen, selv om alt føles OK.

Jeg er meget ung, men vil gerne lære at dirigere – kan jeg blive optaget på kurser?

Bestemt. Vi har ingen aldersgrænse. Det er en fordel, hvis du har spillet et instrument, gået på musikskole el.l. Blot send os din tilmelding på www.dirigentinstituttet.dk/tilmeld

Jeg er ikke ung mere, nok mere livserfaren, men kunne godt tænke mig at dirigere – kan jeg blive optaget på jeres kurser?

Alder er ingen hindring. Blot tilmeld dig på www.dirigentinstituttet.dk/tilmeld

Hvordan er kønsbalancen mellem kursusdeltagerne?

Ca. fifty-fifty

Jeg er i tvivl om hvilket kursus jeg skal tilmelde mig?

Du kan læse meget om kurserne på https://dirigentinstituttet.dk/kurser og du er altid velkommen til at sende os en forespørgsel på kurser@danskeorkesterdirigenter.dk

Hvorfor anbefaler I dirigentkurser – jeg har læst flere bøger, og set mange dirigenter?

Det er altid godt at være forberedt både teoretisk og praktisk. Dirigentfaget er et fag. De færreste kan lære at spille på et instrument eller synge uden en lærer. Dirigentens arbejde drejer sig om uanstrengt slagteknik, partiturstudier, instruktionsteknik og -psykologi for blot at nævne nogle emner. Så direktion kan kun læres af en lærer – og så masser af fornøjelig hjemmeøvelse.

Hvad mener I med progressive dirigentkurser?

Kurserne bliver gradvist mere udfordrende, som man stiger i niveauerne/modulerne. Kurserne går fra meget enkelt slagteknik til meget komplex videregående slagteknik. Fra anvendelse af pianist/repetitør over små og mellemstore ensembler til store orkestre inden for Brass Band, harmoniorkestre og symfoniorkestre, for til sidst at arbejde med unge, med solister og med at forfine det musikalske udtryk. Fra lette partiturer til udfordrende partiturer. Der er 12 niveauer/moduler, så der er plads til alle. Og forskellige Specialkurser.

Har I en Facebook?

Ja, på https://www.facebook.com/dirigentinstituttet/

Er der en FAQ på Danske Orkesterdirigenters side, der uddyber foreningens aktiviteter?

Ja, du kan finde den her https://danskeorkesterdirigenter.dk/faq

Hvordan indmelder jeg mig i foreningen Danske Orkesterdirigenter?

Det kan du gøre på https://danskeorkesterdirigenter.dk/om-do/indmeldelse
– hermed styrker du dig selv og dirigentstanden.

%d bloggers like this: